30. lokakuuta 2007

Neiti Lilatäplä



Osaava poseeraaja.



Pesän katolla ihan yksin. Aika jännää!

Tämä neiti on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen.. sillä olisi kaksi erinomaisen hyvää kotia. Neiti näyttäköön aikanaan itse, kumpaan kotiin se on soveliaampi. Rakkautta riittää, se on varma. Voiko enempää kasvattaja pienelle toivoa? EI!

29. lokakuuta 2007

Poijjaat!



Klassinen tabbykuvio alkaa pikkuhiljaa tulla näkyviin.



Hymypoika!



b22 eli klassinen suklaatabbypoika on pentueen suurin. 300g menee rikki tänään. Vähänks iso, isin poika!




Olenpas jo iso ja rohkea!
Suklaa poika tekee itseään tykö. On killistellyt tänäiltana kovasti boksin ovella.



Minä pusken ylöspäin, kun minua silitetään!

27. lokakuuta 2007

Klassinen suklaahopeatabby tyttö



Katse kainosti alasluotuna.



Apuaa, minut on catnapattu!

Tässä esittäytyy pentueen OSH bs 22 tyttö. Kauan toivottu, valtavasti kaivattu. Haave jo yli 10 vuoden takaa.

Neiti poseerasi oikein söpösti, mutta kameran inha päin naamaa räpsähtelevä salama kiusasi. (Omistaapa viksumpi kamera!) Tämä tyttö on pentueen ylläri. Yllätti kasvattajansa täysin.
Sinä päivänä, kun pennnut syntyivät, sanoin perheelle, että puhuupas Valmai paljon. Asiaa oli aamusta asti. Muita merkkejä ei ollut. Illan tullen mitään poikkeavaa ei ollut. Valvoin kuitenkin klo 02 saakka. Sammutin valot ja roikotin kättä pentupesässä, joka oli sängyn vieressä. Jokin ajan päästä heräsin "johonkin" ääneen. Kuulostelin ja tajusin, että Valmai se siinä puhuu, lähellä, pesässä. Mutta sille vastasi joku 8)
Sytytin valot. Kello oli 03 ja risat. Pesässä käytiin vuoropuhelua emon ja tyttären välillä. Kaunis, puhdas pentu aivan valmiina. Napanuora katkaistu hyvältä kohdalta, istukkaa maistettu ja sitten peitetty pyyhkeen reunalla. Emo auttoi pientä imemisen alkuun.
Olen elämässäni työn ja harrastusten puolesta ollut lukemattomissa synnytyksissä läsnä tai apuna, mutta nämä kaksi yllättivät minut täysin. Siinä me sitten hymyiltiin kaikki kolme ja pesän laidan yli kurkkiva Aki-kissa oli ihmeestä ymmyrkäisenä. Minä soitin innostuneena Valmain Tiina-emännälle ja tekstasin luvatun ilmoituksen Janelle.
Loppusynnytys meni yhtä jouheasti. Valmai olisi hoitanut homman kotiin ilman minua. Ehkä se yrittikin sitä 8)

26. lokakuuta 2007

Perhe tänään



Valmai leipoo pellillisen leipäsiä joka imetyskerralla.



Vakiopaikat.



Ahaa, taas tuo kuvaa!





Suklaapojan ekat poseeraukset. Namu kertakaikkiaan 8)

Imulassa on ollut jälleen syömärikas päivä. Painot ovat nousseet 12-18g. Muksuja alkaa enenevässä määrin kiinnostaa myös pesän ulkopuolinen elämä. Nyt näkyy jo naamoja kun pesään katsoo, eikä aina vaan peppuja ja vakavasta ruokailusta sojottavia häntiä!
Valmai leipoo yhä onnellisena imettäessään.

Pentujen päivä päivältä lisääntyvä keskustelunhalu näyttää välillä herättävän emossa kysymyksiä! Se selvästi tiedustelee kiljuvilta lapsiltaan, mikä nyt on hätänä 8) Tänään muksut huutivat kuorossa kuin kaijaset konsanaan. Heräsivät uniltaan yhtä aikaa ja kun emo olikin pesän ulkopuolella, muksut vaativat maitobaaria takaisin ja VÄHÄN ÄKKIÄ sittenkin!

25. lokakuuta 2007

Päivän Poeka; Klassinen suklaatabby



Profiilivertailu emon kanssa.



Tämän päivän punnitus on kyllä vielä tekemättä.



Tässä minä olen silmät auki ensimmäistä päivää.



Tässä me ollaan siskon kaa maitobaarissa. Oltiin 3 päivän ikäisiä.Vuonna kivi ja keppi - siitä on kauan!



Emo pitää minusta niiiin hyvää huolta!


Pentueen suurin poeka esittäytyy. Painonnoston tilastojohtaja, OSH b 22. Tänään menee varmaan jo 230 rikki. Kova poika puhumaan, vaatii lempitisuaan esille huutamalla emolle käskyjä. Ei tyydy mihinkään lainattuun, vaan haluaa ehdottomasti omansa. Lämminsävyinen suklaa, erottuu hirmu selkeästi hopeisesta siskostaan.

24. lokakuuta 2007

Päivän pimatsu; Lilatäplikäs


Mä olen jo viikon vanha! Valtavaa!


Painan ainaskii tonnin!




Emon kainalosta, sisarusten välistä on turvallista ilveillä!

Lila tyttömme, tuo täpläkuosinen, on päivän pimatsu. Se on nyt tasan viikon iässä ollut melkoinen säihkysilmä. Kurkkii pesästä ja on kovin seurallista neitiä. Imeskeli tabbyveljensä korvaakin. Iltapunnituksessa se makoili ihan tyytyväisenä "salaattirasiassa". Emo huhuili sitä kärsimättömänä takaisin pesään. Kun olin saanut viimeisen, vaa'alla kuvan otetuksi, Valmai haki pentunsa pois ja asetti huolella tisulle ilmeellä Fresh milk drinks are served here, not over there!

23. lokakuuta 2007

Meillä on pentuja!




Auvoisaa leipomisen ja mahtikehruun tahdittamaa imetystä!


Klassiset suklaatit tisuttamassa.


Lilatäplikäs tyttö emon halittavana.


Suklaa poika.

17.10 näkivät päivänvalon Maken ja Valmain 4 rakkaudenhedelmää. Klassinen suklaatabby OSH b 22 uros, klassinen suklaahopeatabby OSH bs 22 naaras, suklaa OSH b uros, lilatäplikäs OSH c 24 naaras. Synnytys oli helppo ja nopsa. EmoValmai hoiti kaikki hommat, alusta loppuun.
Olin vaan katsomossa. Join teetä ja kuuntelin yöradioa. Tarjoilin Valmaille a/d:tä ja vettä. Täytyyhän energiaa saada kesken synnytyksenkin. Valmai söi ja joi hyvällä halulla.

Valmai huolehti, että jo syntyneet pysyivät nisillä, kun se ponnisti ja pesi uutta tulokasta. Se myös nosti pentuja nisilleen. Leipoi vallan hurjasti imettäessään. Haroi suorin tassuin ilmaa kyljellään ollessaan. Muksut imeytyivät iilimatoina nisille. Siitä alkoi hurja kasvu!

14. lokakuuta 2007

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa..









Klassinen kissanpentu ja lankakerä-leikki Orifameversiona. Kolmevuotias kastraattipentu Risto näyttää mallia vaimonsa Lenitan valvoessa. Kylläpä oli mukavaa tappaa alta karkuun kierivää kerää. Sille piti murista ja sitä oli NIIN ihana potkia. Lisää tällaisia leluja toivoo Risto!

13. lokakuuta 2007

Shanti mama!



Valmai nauttii tiineyspäivistään. Olo on mitä mainioin ja uni maittaa hyvässä seurassa ja asennossa. Pepun pesu ei enää onnistu omin avuin. Vähän noloahan se on, kun joutuu huutamaan: Senja, pyyhkimääään! Mutta suursyöjän masu on niin hyvässä kondiksessa, ettei pyyhkimistä oikeesti ole, kunhan siivotaan vähän periaatteesta ja rouvan pyynnöstä. Valmai on niitä rouvia, joita tiineys vaan kaunistaa. Turkki kiiltää ja pompussa löytyy yhä. Kömpelyydestä ei ole tietoakaan. Ei vauvoillakaan, sellaista ravia ne masussa pitävät. Ihan ku siellä ois pussillinen kultakaloja pompsimassa! Masu on oikeesti isompi ku tuossa kuvassa näyttää. Osa jää Akin alle piiloon 8)

9. lokakuuta 2007

Pian isi


Make poseeraa ylpeänä ja syystä. Kaksi vaimoa saavat sen ensimmäiset vauvat ihan lähipäivinä. Fuji aloittaa jalkapallojoukkueella (niin iso masu, että joukkue sieltä tulee) Yrttitarhan kissalassa ja reilua viikkoa myöhemmin synnyttää meidän Valmai. Etukäteisarviot meidän vauvamäärästä ovat liikkuneet välillä 4-6. Katsotaan, pianhan se nähdään!

6. lokakuuta 2007

Jee, Uusi Lelu!!


Kuvamuisto viime kesältä. Tuisku, Orifame Southern Comfort, oli pieni poika ja ei ollut vielä niin kauaa asunut Kuopiossa. Elina otti tämän hauskan kuvasarjan, jossa pikkusammakko töheltää apuäitimeikon kanssa. Uusi lelu on maailman ekaks jännin asia!

Tuiskun, Meikon ja Meerin elämää voit tirkistellä VIELÄ tarkemmin täältä!

4. lokakuuta 2007

Closer - Iholla


Pääsi poskellein painuu. Suo sen viipyvän kauan...
Me kaverit osataan nukkua makoisia päiväunia yhdessä. Lenitan tyyli hengittää samaa hengitystä ja nojata mun poskea vasten on kyllä aivan ihana. Mikäs siinä on nukkuessa, kun ystävät kehrää ympärillä. Ristokurnauskis piti masua lämpöisenä.

1. lokakuuta 2007

Mitkä masut!





Mummokissa Aune näyttää kuinka masu on iso ja tyyli vapaa. Siihen ei masuasukkaita tarvita! Pojanpoika pitää huolta lämmön säilymisestä.


Hieroin Valmaita pitkään. Ai miten se nauttii siitä. Se nukahti jo mun syliin, mutta tuli niin kuuma (meille kummallekin), että Valmai meni matolle ja nukahti siihen. On masussa kokoa. Pentujen liikkeet tuntuu kivasti. Ahdasta taitaa olla koska, Valmai ei järin innostu tunnustelusta vaan lähtee mielellään toimittamaan tärkeitä asioita just silloin kun kokeilisin masua 8)
Ruokaa menee niin, että konkurssi uhkaa kasvattajaparkaa. Tuoreruoan suosio on huipussaan. Kaikenlainen punainen liha omega 6 ja pirskatti lisällä on nyt kova sana. Kalsiumin saannista pitää huolta Urticalcin. Valmai ei halua maistella maitotuotteita. Vaikka se on aina ennen vetänyt rahkasta viiliin, kaikki mahdolliset. Suosikkiherkku on kinkkuleike.