26. heinäkuuta 2008

Nekolle elämä maistuu ja mansikat.

Neko, Tuiskun ja Lenitan poika, asustaa, vaihtaa hampaita ja syö omituisia juttuja onnellisena omassa kodissaan vähän kotipesästä etelään. Rakkaan emännän lisäksi sillä on seurana Möykky fretti ja Yuki (=lumi) siam.
Neko on laajentanut makukokemuksiaan oikein urakalla. Mansikat ovat sen lempievästä. Mustikat hyvänä kakkosena. Myös appelsiini maistuu! Maiskis! Ruokalistassa oli muitakin erikoisen mukavia ruokalajeja.. kasvattajan laho pää ei muista kuin ne, minkä kohdalla tuli hihkaistua: OIKEESTIKOseSYÖniitä! ÄLÄnarraa!MITÄeiVoiolla!

Vapaapainia tatamilla!

Sen jälkeen pienet palauttavat huilit!

Isoveljen kaikussa on ihana pötköttää. Neko (=kissa) tirsamaassa.

Cool ja KatuUskottava kaveri Yuki. JOU!

Mitä Neko ei söisi.. tässä maistellaan yhtä suurista herkuista. Appelsiinia. Kerralla oli menny kaksi siivua.

Möykky-fretti on niiiin pitkä ja putkimainen kaveri, että sille on itämaisenkin vaikea pärjätä. Siis venytysmitassa. Möykyllä menee ihan oikeasti putkeen. Sillä on oma toimintatila.. salaojaputkea metritolkulla. Mikä käytäväparatiisi!

Omistaja ja kuvat: Reetta Kivelä

23. heinäkuuta 2008

Rovaniemen tytöt Ronja ja Raisa

Pohjoisimmat Orifame-lapset, Ronja ja Raisa lähettivät kuvaterveisiä meille eteläisemmille sukulaisille!Ronja asennossa. Tassut tyttömäisessä rivissä. Taustalla nukkuu Vappu-koira.

Kaunis Ronjapatsas ikkunalla.

Oho, nyt näkyy masupussi. *Blush*

Tässä mitä jouda poseeraamaan, leikit ja pesut pahasti kesken, Raisa sanoo.

Kunnon kodissa kissoille tarjoillaan ensin.


20. heinäkuuta 2008

Kesänäyttely Kempeleessä!

Miten mukava tapa aloittaa heinäkuu! Lähdettiin ennen kissanpieraisua Kristiinan ja Helin kanssa kohti Kempelettä. Kyytiin pakattiin tavaramäärästä päätellen kaikki oleellinen ja enemmäkin. Aioimmehan vallan yöpyä reissussa.
Kissojakin tuli kohtuudella mukaan ;) Roduista edustettuina olivat EUR, OSH ja DRX.

Pysähdyimme matkalla huoltoasemalle ja huolsimme itsemme kinkerikondikseen vetämällä KUNNON AAMIAISET! LUPRS!

Näyttelypaikalle saavuimme hyvissä ajoin ennen ovien avautumista. El.tarkastuksessa olimme ensimmäisten joukossa ja pian olimmekin jo pystyttäneet uuden karheat tuplasturdimme. Tilkku OSH f 24 oli se "varsinainen Orifame näyttelyeläin", AnttiEnsio OSH bs 22 ja L4 OSH b olivat turisteina matkassa.
Tilkku osaa. Se on niiiin nättelykonkari jo, huolimatta nuoresta iästään.
Ex1 tuli molempina päivinä.

Orifame AatelisHerra esiintyy hienosti. Kasvattaja taas ei saa naamaansa aisoihin.

Sama homma, Lauria alkaa jo hävettää.

Kuvaaja (Heli) sanoo, että jos kasvattaja vois pitää ilmeensä asiallisena, suunsa kiinni ja silmänsä auki. Vielä mielellään tässä järjestyksessä ja yhtä aikaa. Homma repeää käsiin. Mahdoton tehtävä!

Oivoi, itkuhan tässä tulee!

Orifame Chandra Cadenza OSH bs 22 eli AnttiEnsion vuoro.

Nyt on kasvattaja sentään rajattu pois kuvasta. Antti poseeraa konkarin lailla.

Apua, nyt se puree jo häntää!

Satajalka!


Ostettiin Jyrkisen Jaanan kivasta kaupasta desinglelu! Tuunattu meidän omilla väreillä, nimikirjaimilla ja kasvattajanimellä. Menestys! Loistotuote! Sopivan pieni ja sen voi ottaa arvosteluun mukaan. Mikä tärkeintä, se on helppo puhdistaa! Näitä tilataan lisää. Kavereille kanssa. RUROKissa pääsee taas hipistelemään niitä myyntipöydässä. Jokaisessa naisessa on sisäinen harakka. KIILTÄVÄÄ!


Antti tähyää tuloksia! Velipuoli Yrttitarhan Etruskisahrami OSH d 24, KP molempina päivinä!

Melkein veli on yhtä vaille JW. Upee homma pohtii AnttiAjattelija.

Ajattelu saa riittää.
Syön kynsisakset!

Doh, en sittenkään. Katselen vähän ympärilleni tässä samalla.
Missäs ne melkein veljen pokaalit onkaan?

Antin ja L4n kuvat Heli Kuosmanen.
Tilkun kuva Heikki Siltala.

2. heinäkuuta 2008

Hedgehog's lake cat show

Siilinjärvelle sitä sitten mentiin sunnuntaiaamuna. Tanskalaisvahvistuksena olivat Thurah kissalan Jane ja puolisonsa Steen. Kissakavereina olivat "Nova", Orifame Casanova de Thurah' ja "Chakra", Chakra de Thurah'. Turistikissan virkaa teki velipoika Chandra Cadenza eli AnttiEnsio. Joka muuten yhä etsii omaa kotia!!

Mustosen Maarit tuli kuvaamaan. Kiva kiva. Tässä posettaa Chakra, joka myös on klassinen tabby. (Kunnon pyörylät kyljissä, kuten on muuten suklaaveljellä Tsaarillakin!)
Chakra on Janen oma tytöntyllerö!

AnttiEnsio ja ehken täydellinen 22 kuvio! Pojalle olisi yksi morsian, jos vaan löydettäisiin koti, jossa se saisi olla ihan pienen hetken leikkaamatta. Paljon yli puolen vuoden ei tarvitsisi venyttää! 8)

Maailma on niin täynnä ihmeitä, sanoo AnttiEnsio the Viihdyttäjä, joka leipoi, kehräsi ja pelleili ja vetkuili. Varsinainen hassukainen!

Asiallinen ja järkevä Nova, joka osaa pitää naamansa aina kauniilla peruslukemilla! (Mitä!? Voiko itämainen urospentu pystyä siihen?? Näemmä voi!) Nova jatkoi tiistaina sisarensa kanssa matkaa Tanskaan. Rupesi sitten Janen omaksi pojaksi.
Nova on pentueen ainut, joka ei ole ilmiasultaan klassinen tabby.

Posetuksen riemuvoitto. Tällä asenteella irtosi Kategorian Paras Pentu titteli. Paneelissa vastassa oli hirmuisen kaunis SIA b, Susannan linjakas tuontipoika.
Nova pokkasi pystin tuliaisiksi uuteen kotimaahan.

Elinan "Tuisku", Orifame Southern Comfort, The armoitettu Isikissa, valmistui Premioriksi ollen samalla Tuomarin Paras. Kotipesä ja vaimo kera lasten onnittelee!!
Muiskun seurana oli hienosti näyttelydebyyttinsä tehnyt "Meiko", Stareye's Meisy!

NÄIN RENNOSTI sitä voi suhtautua näyttelyyn, sanoo Tuisku. Kantapäät kattoon vaan!

Kaikki kuvat: Maarit Mustonen